Vrijwilliger worden bij de UVV Leeuwarden

Heeft u belangstelling voor anderen, vindt u het fijn om uw kwetsbare medemens een steuntje in de rug te geven en woont u in de omgeving van Leeuwarden of Harlingen? Dan zijn wij op zoek naar u! Sluit u aan bij de UVV en besteed wekelijks een paar uur aan  vrijwilligerswerk  in het MCL (locatie Leeuwarden en/of Harlingen) en thuis bij individuele hulpvragers als bezorger van warme maaltijden voor Tafeltje Dekje.

Uw inzet wordt zeer gewaardeerd en geeft bovendien voldoening.

Zinvol

Als vrijwilliger draag je een steentje bij in onze maatschappij. In het geval van de UVV is dat in het bijzonder aan patiëntenwelzijn en ondersteuning van het zorgpersoneel in het MCL en/of een bijdrage in de service die Tafeltje Dek Je levert.

Iedereen is welkom

Mannen en vrouwen, jong en oud, iedereen is welkom om zich via de UVV Leeuwarden maatschappelijk in te zetten voor een ander. Heeft u een UWV uitkering? Schroom niet om u wel aan te melden. De teamleider van het project waar u belangstelling voor heeft, zal vervolgens contact met u opnemen voor een kennismakingsgesprek. Laat in dat gesprek weten dat u een UWV uitkering ontvangt. De teamleider zal u adviseren hoe verder te handelen.

Vrijwilligerswerk bij de UVV Leeuwarden

De UVV Leeuwarden zoekt mensen die graag een paar uur vrije tijd besteden aan het helpen van een ander. Het werk van de UVV is vrijwillig, maar niet vrijblijvend.  U tekent een vrijwilligersovereenkomst met de UVV Leeuwarden. Daarmee onderschrijft u ook onze privacyregels en tevens tekent u een geheimhoudingsverklaring. De aanvraag van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van ons aannamebeleid.

Uiteraard wordt van u verwacht dat u de missie en visie van de UVV Leeuwarden onderschrijft en hiernaar handelt. 

De UVV gaat er verder vanuit dat onze nieuwe vrijwilligers graag samenwerken met hun collega-vrijwilligers en de bijeenkomsten van het eigen team bijwonen.

Eigen ideeën en initiatieven

Heeft u zelf een idee dat aansluit bij de wensen van onze doelgroep? Dan juichen wij dit van harte toe. Samen met uw collega’s kan een voorstel worden omgezet tot een concrete, nieuwe activiteit. Neem alstublieft contact met ons op over de mogelijkheden.

Wat mag u van de UVV Leeuwarden verwachten?

Als vrijwilliger bij de UVV Leeuwarden leert u veel nieuwe en vaak bijzondere mensen kennen. U krijgt persoonlijke begeleiding en u profiteert van de kennis en ervaring van de UVV Leeuwarden. U wordt op de hoogte gehouden van de actuele ontwikkelingen van de UVV Leeuwarden door onze nieuwsbrief die alle vrijwilligers krijgen. Daarnaast houdt uw team regelmatig werkoverleg en vindt er 1x per jaar een leuk teamuitje en een jaarfeest plaats.  Voor nieuwe MCL-vrijwilligers is er  halfjaarlijks een introductie. U wordt, tot slot, met regelmaat in de gelegenheid gesteld een kijkje achter de schermen te nemen.

Zijn de vrijwilligers van de UVV Leeuwarden verzekerd?

Naast uw eigen WA-verzekering is elke vrijwilliger van de UVV aanvullend verzekerd voor aansprakelijkheid en ongevallen via een collectieve verzekering die de gemeente heeft afgesloten. Bovendien zijn de vrijwilligers van Tafeltje-Dek-je aanvullend verzekerd voor het gebruik van eigen auto.