Vrijwilliger worden bij de UVV Leeuwarden

Heeft u belangstelling voor anderen, vindt u het fijn om uw kwetsbare medemens een steuntje in de rug te geven en woont u in de directe omgeving van Leeuwarden? Dan zijn wij op zoek naar u! Sluit uzelf aan bij de UVV en besteed wekelijks een paar uur vrijwilligerswerk op plekken waar u veel waardering en voldoening krijgt: bij zorginstellingen en thuis bij individuele hulpvragers als bezorger van warme maaltijden voor Tafeltje-Dek-Je.

Instellingen

De vrijwilligers van de UVV zijn actief bij het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL), diverse verzorgings- en verpleeghuizen, een serviceflat en een service appartementencomplex in Leeuwarden. Daar zijn zij bijvoorbeeld: gastvrouw of -heer voor bezoekers, begeleiders van patiënten naar therapie, organisatoren of begeleiders bij ontspanningsactiviteiten, bezoekers van bewoners, enzovoort.

Hulpvraag vanuit de zorginstelling

Ouderen, gehandicapten en zieken in Leeuwarden kunnen de vrijwillige ondersteuning van de UVV inroepen. Deze hulpvraag zoeken kan bijvoorbeeld gaan om: bezorgen van warme maaltijden als ouderen, gehandicapten en zieken (tijdelijk) niet in staat zijn om te koken, een wandeling te maken enzovoort. Zij zijn bijzonder blij met aandacht van de vrijwilligers van de UVV.

Aanmelden?

Bekijk onze vrijwilligersfuncties of schrijf uzelf direct in via het aanmeldingsformulier.

Zinvol

Vrijwilligerswerk is zeer bevredigend omdat het zinvol is en u veel waardering krijgt. Als vrijwilliger bij de UVV Leeuwarden leert u veel nieuwe en vaak bijzondere mensen kennen. U krijgt persoonlijke begeleiding en u profiteert van de kennis en ervaring die de UVV Leeuwarden biedt.

Iedereen is welkom

Mannen en vrouwen, jong en oud, iedereen is welkom om zich via de UVV Leeuwarden maatschappelijk in te zetten voor een ander. Nieuwe vrijwilligers maken via een introductie kennis met de UVV Leeuwarden.
Heeft u een UWV uitkering? Neem dan eerst contact met ons op over de mogelijkheden.

Vrijwilligerswerk bij de UVV Leeuwarden

De UVV Leeuwarden zoekt mensen die graag een paar uur vrije tijd besteden aan het helpen en blij maken van een ander. Het werk van de UVV is vrijwillig, maar niet vrijblijvend.  In sommige gevallen is een Verklaring omtrent Gedrag nodig, Wij kunnen die voor u ( kosteloos ) aanvragen.

Uiteraard wordt van u verwacht dat u de missie en visie onderschrijft en hiernaar handelt.

De UVV gaat er verder vanuit dat onze nieuwe vrijwilligers graag samenwerken met hun collega-vrijwilligers en de bijeenkomsten van het eigen project bijwonen.

Eigen ideeën en initiatieven

Heeft u zelf een idee dat aansluit bij de wensen van onze doelgroep? Dan juichen wij dit van harte toe. Samen met uw collega’s kan een voorstel worden omgezet tot een concrete, nieuwe activiteit. Neem alstublieft contact met ons op over de mogelijkheden.

Wat mag u van de UVV Leeuwarden verwachten?

Nieuwe vrijwilligers maken met een introductie kennis met de UVV Leeuwarden. Er is ruime mogelijkheid voor het uitwisselen van ervaring. Daarna kunt u als vrijwilliger aan de slag gaan.

U wordt op de hoogte gehouden van de actuele ontwikkelingen van de UVV Leeuwarden door onze nieuwsbrief die alle vrijwilligers krijgen. Daarnaast houden wij jaarlijks terugkerende, gezellige en informatieve bijeenkomsten.

Zijn de vrijwilligers van de UVV Leeuwarden verzekerd?

Naast uw eigen WA-verzekering is elke vrijwilliger van de UVV aanvullend verzekerd voor aansprakelijkheid en ongevallen via een collectieve verzekering dat de gemeente Leeuwarden heeft afgesloten.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search