Vrijwilliger worden bij de UVV Leeuwarden

Heb jij belangstelling voor anderen, vind je het fijn om de kwetsbare medemens een steuntje in de rug te geven en woon je in de omgeving van Leeuwarden? Dan zijn wij op zoek naar jou! Sluit je aan bij de UVV en besteed wekelijks een paar uur aan vrijwilligerswerk als bezorger van warme maaltijden voor Tafeltje Dekje.

Jouw inzet wordt zeer gewaardeerd en geeft bovendien voldoening.

Zinvol

Als vrijwilliger draag je een steentje bij in onze maatschappij. In het geval van de UVV is dat in het bijzonder aan een bijdrage in de extra service die Tafeltje Dekje levert.

Vrijwilligerswerk bij de UVV Leeuwarden

Mannen en vrouwen, jong en oud, iedereen is welkom om zich via de UVV Leeuwarden maatschappelijk in te zetten voor een ander. De UVV Leeuwarden zoekt mensen die graag een paar uur vrije tijd besteden aan het helpen van een ander. Wij verwachten dat je zowel per mail als per telefoon bereikbaar bent, dat je de Nederlandse taal redelijk beheerst en dat je zelfstandig en samen kunt werken.

De activiteiten bij de UVV zijn vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Je tekent een vrijwilligersovereenkomst met de UVV Leeuwarden. Daarmee onderschrijf je ook onze privacyregels en tevens teken je een geheimhoudingsverklaring. De aanvraag van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van ons aannamebeleid.

Heb je een UWV uitkering? Schroom niet om je wél aan te melden. De teamleider van het project zal vervolgens contact met je opnemen voor een kennismakingsgesprek. Laat in dat gesprek weten dat je een UWV uitkering ontvangt. De teamleider zal dan adviseren hoe verder te handelen.

Eigen ideeën en initiatieven

Heb je zelf een idee dat aansluit bij de wensen van onze doelgroep? Dan juichen wij dit van harte toe. Samen met de collega’s kan een voorstel worden omgezet tot een concrete, nieuwe activiteit. Neem alstublieft contact met ons op over de mogelijkheden.

Wat mag jij van de UVV Leeuwarden verwachten?

Als vrijwilliger bij de UVV Leeuwarden leer je veel nieuwe en vaak bijzondere mensen kennen. Je wordt op de hoogte gehouden van de actuele ontwikkelingen van de UVV Leeuwarden door onze nieuwsbrief die alle vrijwilligers krijgen. Daarnaast houdt het team regelmatig werkoverleg en vindt er 1x per jaar een leuk teamuitje en een jaarfeest plaats.  

Zijn de vrijwilligers van de UVV Leeuwarden verzekerd?

Naast jouw eigen WA-verzekering is elke vrijwilliger van de UVV aanvullend verzekerd voor aansprakelijkheid en ongevallen via (a) een collectieve verzekering die de Gemeente Leeuwarden (uit hoofde van de Vereniging Nederlandse Gemeenten) heeft afgesloten en/of via (b) de organisatie waar onze vrijwilligers gedetacheerd zijn. Bovendien zijn de vrijwilligers van Tafeltje Dekje ook aanvullend verzekerd voor het gebruik van eigen auto.

De vrijwilligers van Tafeltje Dekje ontvangen een kilometervergoeding.