Verpleegafdelingen T&U (Chirurgie)

gastvrouwen/gastheren
reserve voor diverse dagdelen (voorlopig op de maandagochtend)

 

Wat is je werkomgeving?

In deze functie doe je vrijwilligerswerk op de verpleegafdelingen T&U (chirurgie) van het MCL.

 

Wat zijn je taken?

Je geeft de patiënten extra aandacht – naast de zorg die ze krijgen van de artsen en het verplegend personeel – waarbij hun welbevinden altijd centraal staat. Denk hierbij aan taken als:

  • Patiënten bezoeken op de afdelingen om een praatje te maken, een spelletje te doen, een tijdschrift of boek aan te bieden, of om (als de patiënt de kamer/afdeling mag verlaten) een wandelingetje te maken naar de centrale verblijfsruimte, de centrale hal of de winkelstraat van het MCL;
  • Patiënten en/of hun familie/bezoek ontvangen in de centrale verblijfsruimte, koffie en thee verzorgen en zorgen dat de ruimte netjes en gezellig blijft.

Wanneer en met wie werk je?

Je werkt als reserve. De vaste teams werken op basis van een vast rooster met drie vrijwilligers per ochtend. Er wordt altijd met twee vrijwilligers per dagdeel gewerkt. Voorlopig zul je op de maandagochtend worden ingezet. De werktijden zijn van 09.30 tot 12.00 uur. In de vakantieperiodes wordt doorgewerkt.    

Een van de twee teamleiders werkt je in. Het MCL organiseert daarnaast twee keer per jaar een algemene introductiebijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers.

Wat verwachten we van je?

Zie ‘Openstaande vrijwilligersfuncties’.

 

Wat bieden we?

Zie ‘Openstaande vrijwilligersfuncties’.

 

Aanmelden of meer weten?

Wil je je voor deze vrijwilligersfunctie aanmelden? Geweldig! Gebruik daarvoor het online aanmeldformulier.

Wil je meer informatie over de functie? Stuur dan een e-mail naar info-mcl@uvv-leeuwarden.nl.

 

NB

Ontvang je een uitkering via het UWV, bespreek dan eerst met je UWV-contactpersoon of je toestemming krijgt om met behoud van je uitkering vrijwilligerswerk te doen in het MCL. Meestal wordt gevraagd het MCL en de UVV een UWV-formulier te laten invullen