Tafeltje Dekje

Tafeltje Dekje is een afdeling van de UVV, die in Leeuwarden al ruim een halve eeuw bestaat. De vrijwilligers van Tafeltje Dekje bezorgen warme maaltijden thuis bij zelfstandig wonende ouderen, gehandicapten en (chronisch) zieken die tijdelijk of langdurig niet in staat zijn om voor zichzelf te kunnen koken. Jaarlijks bezorgen onze vrijwilligers ongeveer 13.000 maaltijden in Leeuwarden.

Wat doen de vrijwilligers van de UVV Leeuwarden bij Tafeltje Dekje?

De bijna vijftig vrijwilligers van Tafeltje Dekje bezorgen de warme maaltijden op alle werkdagen bij Leeuwarders die niet voor zichzelf kunnen koken. De vrijwilligers rijden hiervoor met auto’s een aantal routes en bezorgen in de gebieden Leeuwarden-Zuid, Leeuwarden-West en Oranjewijk. De maaltijden worden afgeleverd in zogenoemde ‘maaltijdboxen’, waarin het voedsel warm blijft.

Het persoonlijke contact met de ontvangers van de maaltijden vinden wij belangrijk. Daarom komen de vrijwilligers van Tafeltje Dekje bij de mensen thuis, ze maken een praatje en dienen het eten ook op.

Waar worden de maaltijden voor Tafeltje Dekje bereid?

De duizenden maaltijden voor Tafeltje Dekje worden vers bereid in de keuken van serviceflat Nijlânstate. De UVV Leeuwarden is Nijlânstate hier bijzonder dankbaar voor.

Is er vraag naar UVV-vrijwilligers voor Tafeltje Dekje?

Het actuele overzicht van de UVV-vacatures voor Tafeltje Dekje in Leeuwarden vindt u hier.

Waar is Tafeltje Dekje in Leeuwarden gevestigd?

Wilt u graag meer informatie over Tafeltje Dekje service die UVV Leeuwarden aanbiedt?
Neem dan contact op met Thomas van der Meulen via e-mailadres: thomasdumoulin@kpnmail.nl of 058-2136508