Openstaande vrijwilligersfuncties MCL Leeuwarden en Harlingen

 

Vrijwilligerswerk in het MCL

De UVV is naar je op zoek!

De UVV Leeuwarden verzorgt de werving, de plaatsing en de coördinatie van de vrijwilligers. Dat geldt zowel voor vrijwilligers die in het Medisch Centrum Leeuwarden actief zijn, maar ook voor de groep vrijwilligers die zich inzet in het Zorgplein te Harlingen. Er zijn 10 verschillende UVV projecten, waarvan momenteel (Corona-tijd) een deel actief is (als gevolg van de Corona-veiligheidsmaatregelen). Naast deze 10 teams zullen er nieuwe teams starten, zodra deze Corona-periode voorbij is.

We zijn dus voortdurend op zoek naar vrijwilligers! Zo zijn er vrijwilligers om bezoekers de weg te wijzen, even mee te lopen of per golfkar te vervoeren. Ook zijn er vrijwilligers werkzaam bij de kinderopvang en op verschillende verpleegafdelingen. Op diverse poliklinieken zijn vrijwilligersteams die de patiënten ontvangen in de wachtruimte en hen assisteren bij de aanmeldzuilen. De vrijwilligersteams zijn zoveel mogelijk zelfsturend.

In beide instellingen (Leeuwarden en Harlingen) maken de vrijwilligers deel uit van het grote geheel. Het MCL is volop in beweging; alleen al door de grote stroom aan bezoekers heerst er grote bedrijvigheid. Juist in deze bedrijvigheid kunnen de vrijwilligers dát extra aan de patiënten/bezoekers bieden dat zo belangrijk is om hen op hun gemak te stellen: wegwijs te maken, een luisterend oor te bieden of “gewoon” door er te zijn.

Interesse of meer weten over vrijwilligerswerk in de verschillende teams binnen het MCL……….?

Bij onderstaande oproepen worden vrijwilligers gezocht