MCL Leeuwarden

Het Medisch Centrum Leeuwarden is een groot, topklinisch  opleidingsziekenhuis met vestigingen in Leeuwarden en Harlingen. In het MCL ontvangen patiënten naast de basiszorg ook acute en hoogcomplexe zorg. Het ziekenhuis is tevens gericht op onderzoek, onderwijs en innovatie.

Wat doen de vrijwilligers van de UVV Leeuwarden in het MCL?

De UVV Leeuwarden is vanaf de start actief in het MCL en was dat ook in de drie Leeuwarder ziekenhuizen waaruit het MCL in 1982 is gefuseerd (het Triotel, Diakonessenhuis en Bonifatius Hospitaal). In de grote, Leeuwarder vestiging van het MCL zijn ruim 275 van onze vrijwilligers actief. Deze mannen en vrouwen doen hun vrijwilligerswerk op verschillende afdelingen.

Het vrijwilligerswerk van de UVV’ers in het MCL kan heel verschillend van aard zijn. Zo kan het gaan om praktische hulp zoals iemand een kopje koffie geven of helpen naar een bestemming te komen. Maar het kan bijvoorbeeld ook een gesprek inhouden met familieleden van ernstig zieken op de Intensive Care, als zij daar op moeilijke momenten behoefte aan hebben.

Een greep uit de UVV-activiteiten:

  • patiënten ontvangen, helpen bij de aanmeldzuilen en begeleiden
  • een luisterend oor bieden
  • het naar de bestemming brengen van patiënten o.a. met onze twee ‘golfkarren’ (elektronisch aangedreven passagiersvoertuigen).

Mocht u interesse hebben in een vrijwilligersactiviteit binnen het MCL, dan kunt u in het aanmeldformulier zelf aangeven voor welke afdeling / activiteit u belangstelling hebt. Er zal vervolgens gericht contact met u opgenomen worden. U moet er wel rekening mee houden dat u op een wachtlijst wordt geplaatst.