MCL Leeuwarden

 In locatie

Het Medisch Centrum Leeuwarden is een groot, topklinisch  opleidingsziekenhuis met vestigingen in Leeuwarden en Harlingen. In het MCL ontvangen patiënten naast de basiszorg ook acute en hoogcomplexe zorg. Het ziekenhuis is tevens gericht op onderzoek, onderwijs en innovatie.

 

Wat doen de vrijwilligers van de UVV Leeuwarden in het MCL?

De UVV Leeuwarden is vanaf de start actief in het MCL en was dat ook in de drie Leeuwarder ziekenhuizen waaruit het MCL in 1982 is gefuseerd (het Triotel, Diakonessenhuis en Bonifatius Hospitaal). In de grote, Leeuwarder vestiging van het MCL zijn ruim 300 van onze vrijwilligers actief. Deze mannen en vrouwen doen hun vrijwilligerswerk op verschillende afdelingen.

Het vrijwilligerswerk van de UVV’ers in het MCL kan heel verschillend van aard zijn. Zo kan het gaan om praktische hulp zoals iemand een kopje koffie geven of helpen naar een bestemming te komen. Maar het kan bijvoorbeeld ook een gesprek inhouden met familieleden van ernstig zieken op de Intensive Care, als zij daar op moeilijke momenten behoefte aan hebben.

 

Een greep uit de UVV-activiteiten:

  • patiënten ontvangen, inschrijven en begeleiden
  • een luisterend oor bieden
  • passen op kinderen van patiënten-bezoekers in HoteldeBotel
  • en last but not least het grotendeels naar de bestemming brengen van minder mobiele patiënten met onze twee ‘golfkarren’ (elektronisch aangedreven passagiersvoertuigen).

 

Is er vraag naar UVV-vrijwilligers in het MCL?

Het actuele overzicht van de UVV-vacatures voor het MCL vindt u hier

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search