MCL Leeuwarden

Het Medisch Centrum Leeuwarden is een groot, topklinisch  opleidingsziekenhuis met vestigingen in Leeuwarden en Harlingen. In het MCL ontvangen patiënten naast de basiszorg ook acute en hoogcomplexe zorg. Het ziekenhuis richt zich ook op onderzoek, onderwijs en innovatie.

Wat doen de vrijwilligers van de UVV Leeuwarden in het MCL?

De UVV Leeuwarden is vanaf de start actief in het MCL en was dat ook in de drie Leeuwarder ziekenhuizen waaruit het MCL in 1982 is gefuseerd (het Triotel, Diakonessenhuis en Bonifatius Hospitaal). In de grote, Leeuwarder vestiging van het MCL zijn ruim 225 van onze vrijwilligers actief. Deze mannen en vrouwen doen hun vrijwilligerswerk op verschillende afdelingen.

Het vrijwilligerswerk van de UVV’ers in het MCL kan heel verschillend van aard zijn. 

Een greep uit de UVV-activiteiten In het MCL:

  • patiënten ontvangen, helpen bij de aanmeldzuilen, de weg wijzen, even meelopen of in een rolstoel vervoeren naar de betreffende locatie
  • aandacht en een luisterend oor bieden op afdelingen als geriatrie en verpleegafdelingen
  • opvang van bezoek bij de intensive care afdeling
  • patiënten op de begane grond per “golfkar” naar hun bestemming brengen

Mocht je interesse hebben in een vrijwilligersactiviteit binnen het MCL, kijk dan ook bij de openstaande vrijwilligersfuncties  en/of je kan in het aanmeldformulier zelf aangeven voor welke afdeling / activiteit je belangstelling hebt. Er zal vervolgens gericht contact met je opgenomen worden.